• İHA 0 TİCARİ PİLOT EĞİTİMİ TAMAMLANDI

• YARGITAY'DAN EMSAL KARAR! İZİNSİZ FOTOĞRAFA HAPİS CEZASI...

• FOTOĞRAFÇI ESNAFININ SORUNLARI ÇÖZÜLECEK

Resmi fiyat tarifesi altında çalışanlar ve sürekli yapanlar

“T.C YARGITAY 11.HUKUK DAİRESİ ESAS No: 2013/15569 KARAR No: 2014/4655
Resmi ücret tarifesinin esnaf odaları tarafından esnafı ve tüketiciyi korumak amaçlı düzenlendiği,
bu tarifeye aykırı olarak tarifenin altında ve daima sürekli yapmanın aynı işi yapan diğer esnaf açısından
haksız rekabet oluşturacağı gerekçesiyle resmi fiyat tarifesi altında kalan ve devamlılık arz eden fiyat uygulamasının
haksız rekabet teşkil ettiğinin tespiti ile fiyat pankart ve levhalarının kaldırılmak  suretiyle haksız rekabetin önlenmesine;
T.C YARGITAY 11.HUKUK DAİRESİ ESAS No: 2013/15569 KARAR No: 2014/4655 tarihinde oybirliğiyle karar verilmiştir.”

Odamız tarafından tespit edilen fiyat tarifesinin oldukça altında ve devamlı surette indirim uyguladığını odamız tarafından tespit edildiğinde, bu durumun Ankara Fotoğrafçılar Odası’na bağlı aynı meslek grubunda olan esnaf için haksız rekabet teşkil etmektedir. Üyelerimizden ve tükecitiden gelen şikâyetler odamıza intikal ettiğinde  hakkınızda yasal işlemlere başlamadan önce
bu haksız rekabete yönelik mücadelede bize yardımcı olmanızı ve bu konuda gereken hassasiyetin gösterilmesini rica ederiz.
Saygılarımızla.